Home / Digitale tips / Sådan starter du en online webshop

Sådan starter du en online webshop

Står du og overvejer at skulle starte en online webshop? I så fald så har du her nogle af de væsentligste tips og tricks til at komme i gang så du får fart over feltet og hurtigt kan gøre det til en god forretning.

Der er mange ting du skal huske, når du vil starte en webshop. Det første man skal huske på er, at det ikke er nemt. Mange tror og har den forstilling om, at det blot handler om at have ideen og dernæst så kommer resten stort set helt af sig selv. Sådan er det på ingen måde og der er en stor liste af ting på din to do liste, når du først sætter dig for, at du vil til at starte en hjemmeside op, der sælger ting online.

  • Du skal have et lager
  • Du skal have en hjemmeside
  • Du skal have valgt et system: WordPress eller Shopify
  • Du skal have SEO optimeret din side
  • Du skal bruge penge på markedsføring
  • Du skal have købt lager
  • Du skal pakke ordre

Som du kan se, er der rigtig mange ting, du skal sørge for som ejer af webshoppen. Derfor er det bare med at komme igang, hvis du har nogle store drømme om at skulle starte selv.

Find den rette niche

Har du overhovedet fundet den rette niche at være i? Det kan lyde banalt og simpelt, men det vigtigste er at finde en niche, hvor du har gode muligheder for at få succes. Det er derfor smart at vælge en niche, der har en række fordele frem for andre. Fx kan det være at du vælger at sælge produkter, som ikke fylder ret meget, og derved skal du ikke starte med at have det største lager. Dette er en af mulighederne, men det kan også være at du vælger ting, som ikke er så dyre og du derved har en stor fortjeneste på dem.

Hvor stor er konkurrencen

Dernæst bør du kigge på konkurrencen inde på området. Her nytter det altså ikke at du går hen og vælger at starte en webshop, der sælger noget, som alle andre også sælger. Det kan være rigtig svært at komme i gang så! Vær kreativ, tænk ud af boksen og vær sikker på, at du har valgt det rigtige før du går i gang.

Husk søgeoptimering

Når du har lagt dig fast på alle de mindre dele af forretningen, så skal du have en hjemmeside og når du har det, så skal du have denne optimeret så den står stærkt på Google. Dette hedder at lave søgeoptimering af ens hjemmeside eller blot SEO. Hvis ikke du har styr på dette før du går i gang eller hvertfald relativt hurtigt efter at man er er startet så kan det blive meget svært at få forretningen op at køre på lang sigt.

Det siger også lidt sig selv. Når man står stærkt på Google så får man alt den organiske trafik og på den måde så er dette også den langsigtede løsning. Mange vælger ikke at lave SEO selv og vælger istedet at hyre et SEO bureau. Det kan fx være et som Kompasso, der er specialister i SEO og Google ads.

 

Hvordan bliver du fundet af dine kunder?

Dette er næste skridt for udover SEO så bør man have i baghovedet, hvordan ens salgskanaler skal blive bygget op. Det er vigtigt at man står stærkt på Google gennem god og fornuftig brug af søgemaskineoptimering, men ligeså vigtigt er det, at have styr på de andre steder man bliver fundet.

 

Har du lageret til det?

Man bør til enhver tid også stille sig selv det vigtige spørgsmål om man har det nødvendige lager til at kunne få forretningen op at køre. Hvis du vælger at sælge produkter som fylder meget, så kan det være at du kan kan have plads til at have få vare på lager, og det gør altså at webshoppen ikke bliver så interessant at kigge på for kunderne. Husk derfor at tænke på dette før du går i gang.

 

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *